Historiske facts

1904
Ejendommen bliver opført på Vestre Boulevard 38
1904 - 1907
Ejendommen huser i denne periode bl.a. en komponist, en forfatter, en musikanmelder, et konsulat samt flere velhavende enker og pensionister med tjenestefolk ansat.
1911
Opfinderen Valdemar Poulsen, der opfandt den trådløse telegrafi, flytter ind og det samme gjorde Fabrikken Grand Danois og Kødfabrikken (Et foderstoffirma).
1940
Harlang og Toksvig Reklamebureau og Journalistforbundets Avisudklipnings-Bureau flytter ind.
1950
IBM – International Business Machines og Brugsforeningens Arbejdsgiverforening flytter ind.
1955
Vestre Boulevard skifter navn til H.C. Andersens Boulevard i andledning af forfatterens 150 års fødselsdag.
1980
Dansk-Historisk Fællesforening registreres på adressen og i samme periode bor også Kollektivet Rosa Winkel samt Maersk Air Pilotforening i ejendommen.
1990
Rigsarkivet flytter ind.
1999
Politiforbundet køber ejendommen og flytter selv ind.

Kort om beboerne i ejendommen

Ejendommen blev opført i 1904, hvor Grosserer Oscar Jürgen Jürgensen flyttede ind på adressen.

I 1905 flytter Charles Kjerulf ind. Han var komponist og en toneangivende københavnsk musikanmelder samt hovedanmelder hos Politikken. Han var bl.a. kendt for at lægge musik til Holger Drachmanns viser.

Samme år flytter musikanmelder Salomon Levysohn ind, som bl.a. er kendt for sin ansættelse på Det Kongelige Teater, hvor han ledte forestillinger fra dirigentpodiet. Han nåede en høj kunstnerisk standard i dansk historie.

Ejendommen har løbende huset flere velhavende enkefolk og pensionister, som alene levede af deres private formue og som havde tjenestepiger ansat.

Danmarks Edison – 1900-tallets største danske ingeniørbedrift

I 1911 lytter Opfinderen Valdemar Poulsen ind med sin virksomhed og benytter stueetagen som laboratorium. Valdemar er kendt for sin opfindelse af telegrafonen – den vi i dag ender som båndoptageren.

Senere i Valdemars opfinderkarriere blev buesenderen opfundet, der revolutionerede den trådløse telegrafi. Han blev flere gange indstillet til Nobel-prisen i fysi og blev i år 2000 kåret som den største ingeniørbedrift i det tyvende århundrede. Valdemars teknik var skyld i, at man kunne sende flere signaler gennem luften på forskellige frekvenser og skabte deraf hele grundlaget for at udbrede trådløs kommunikation.

International Business Machines

I 1950 flytter IBM ind og to år senere introducerer de en ny teknologi til datalagring, der var baseret på Valdemar Poulsens elektromagnetisme. IBM opfinder i 1964 teleprocessing-systemet SASCO, som var Europas første fly-booking system – og blev benyttet af SAS til eksempelvis pladsreservation.

Fliser